Снимка: Bulgaria ON AIR

"Искаме България да стане независима държава. Това, което касае хората най много, са здравеопазването, енергетиката, доходите, малкият и среден бизнес. Икономиката трябва да се развива, за да имаме достатъчно средство в бюджета", коментира Деян Николов от "Възраждане" в предаването "България сутрин".

Той не е оптимист за следващия 51-ия парламент. Според него тече процес на разпад на много от политическите сили.
“Следващият парламент ще бъде най-фрагментирният, който сме имали, което прави съставянето на правителство почти невъзможно. В момента, в който някой сформира правителство - няма ясна представа какви политики ще прави и рейтингът пада - оцеляват от 6 до 12 месеца. Нека не толерираме, когато някой излезе в българската политика и най-нагло излъже своите избиратели. Апатията идва от разочарованието. Политиците не си държат на думата", посочи Николов пред Bulgaria ON AIR.

Представителят на “Възраждане” е на мнение, че за да си върнат доверието у хората, политиците трябва да започнат да спазват думите си. "Нужни са последователни действия, без безпринципни коалиции", отбеляза Николов.

Кои са приоритетите на "Възраждане"?

Общинският съветник от "Възраждане" добави, че от партията могат да разговарят с почти всички.

"Има припокриване по определени политики, но не всичко е на всяка цена. Когато поставим на масата нашите приоритети, се оказва, че по-голямата част от другите партии нямат такива приоритети. Искаме да насочим вниманието към вътрешните проблеми на страната. Имаме проблеми с доходите. Доходите трябва да достигнат инфлацията.

"Възраждане" трябва да стане първа политическа сила. След разпада на ДПС сме втора политическа сила. ПП-ДБ продължават да имат проблеми и бавно да се разлагат. Ние стоим като най-стабилната партия. Очаквам резултатът да ни е по-висок спрямо миналите избори. Очаквам да се борим за първото място, което и винаги сме правили", каза още Николов.

Гледайте целия разговор във видеото.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase