Снимка: Bulgaria ON AIR

“Листите на ПП-ДБ за предстоящия предсрочен вот са редени на принципа, на който и тези на предходните парламентарни избори. Начинът на подредбата не е променян, а всяка партия в коалицията има право да разработи стратегия как да разпредели местата си”, каза депутатът от ПП-ДБ Андрей Цеков пред "България сутрин".

Той беше категоричен, че между коалиционните партньори няма скандали и разправии. Цеков определи като “политическа аномалия” явяването на избори за седми пореден път.

“Имахме седми провал на ГЕРБ да състави правителство. За 3,5 г. единствено "Продължаваме промяната" успя на два пъти да състави успешен кабинет с реформи, които придвижиха България към нормален модел на развитие, не този на институции - бухалки, превзета държава, джуджета, нотариуси", коментира Цеков.

Очакванията му са след изборите да има редовно правителство, което да работи по приоритетите на България.

"Ще водим процес, който да придвижва България в правилната посока, във връщане към носталгичното минало на Съветския съюз и на мутренския преход няма да участваме", каза още депутатът от ПП-ДБ.

В ефира на Bulgaria ON AIR той подчерта, че в ПВУ са заложени реформи срещу пари, по които остават 3-4 стъпки, за да бъдат приключени условията за второто плащане.

"Почти една година тези закони отлежават в два парламента, не влизат в комисия по волята на ГЕРБ и ДПС", добави народният представител.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase