Снимка: БГНЕС

“Нормална е реакцията на Брюксел след изказванията, особено от миналата седмица, на официалните лица от РСМ”. Така Борислав Гуцанов коментира решението Албания и РСМ да водят отделни преговори за присъединяване към ЕС.

По думите на Гуцанов това е ясен знак, че не може да “имаш такъв речник и да очакваш да станеш страна-член на ЕС”.

Гуцанов определени като “провал” 50-то НС и допълни, че в последните години по-голяма част от парламентите са били “мъртво родени” и последният не прави изключение.

“Очакваме в следващото да има алтернатива на управлението”, посочи Гуцанов и добави, че вижда тази алтернатива в „БСП-Обединена левица“.

“Имаме ясни решения на конгрес с кого можем и с кого не можем да бъдем в управление – ГЕРБ и ДПС, затова внушения преди изборите, са малко в повече, отговори той на въпрос за бъдещи разговори за управление”, каза народният представител и добави, че първо трябва да станат ясни резултатите от вота на  27 октомври.

“Най-вероятният вариант е да има правителство, което да е “един вид сборен кабинет, служебен кабинет във вид на експерти, с 2-4 приоритета за развитието на България“, за да се излезе от това “безумие“, изтъкна Борислав Гуцанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase