Снимка: БГНЕС
fallback

“В 51-вия парламент българските граждани имат историческа възможност да пренаредят политическия пъзел като излязат и гласуват”, каза пред bTV депутатът от ИТН Станислав Балабанов.

Той напомни, че при ниска избирателна активност има голяма опасност след изборите на 27 октомври да има отново избори за парламент.

В рамките на 50-ото Народно събрание партията на Слави Трифонов получи третия мандат за съставяне на редовен кабинет. По думите на Балабанов ИТН е успяла да осигури нужното мнозинство в някакъв етап от преговорите с други партии в парламента.

“Вечерта, преди да върнем третия мандат, успяхме да съберем мнозинство, извън ГЕРБ и ДПС, извън Бойко Борисов и Делян Пеевски. Човекът, който каза „не“ на нещо подобно, се казва Кирил Петков”, каза Балабанов.

Относно предложението на ПП-ДБ за експертен кабинет с равно отдалечен от всички партии премиер, депутатът от ИТН напомни, че неговата партия първа е лансирала идеята за експертно правителство.

“Ние поставихме фундамента и основата на нормалния диалог в парламента. Програмата, която одобриха всички, ще е основа за разговорите в 51-вия парламент, защото ИТН ще бъде незаобиколим фактор“, подчерта Станислав Балабанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

48

Анонимен

преди 2 часа

Симпатичен ми стана пич! Но няма да влезете повече там!!!! Възраждане! Там е истината на тези избори! Всички останали ги видяхме вече!!-:)

47

Анонимен

преди 2 часа

Следващия парламент най-вероятно ще го наблюдавате със Славчо от диванчето.

46

Анонимен

преди 2 часа

Рибата в морето,Станислав вече сложи тигана.И какво сте очаквали от Кирил Петков,след като ги свалихте от власт и не сте престанали да ги плюете?Ама че нахалство!

fallback