Снимка БГНЕС
fallback

Да бъдат елиминирани потенциални възможности за изкривяване на изборния процес - това е целта на работната среща на шестима служебни министри с Централната избирателна комисия днес от 14 ч., коментира пред журналисти служебният премиер Димитър Главчев.

Според него е необходимо да бъде подобрено взаимодействието на изпълнителната власт с ЦИК.

"Комисията е основният орган, който организира и провежда изборите, а изпълнителната власт и Министерският съвет в частност имат повече спомагателна и логистична роля. Искам да се засили ролята им дотолкова, че да могат да бъдат предотвратени всякакви изкривявания на изборния процес", аргументира се Главчев.

Сред предложенията, които служебните министри и представителите на ЦИК ще обсъждат днес, е и при необходимост да се осигурят експерти от държавната администрация със съответния професионален опит, които да подпомогнат процеса на проверка на устройства преди експедицията им.

Относно друга среща днес в Министерски съвет, свързана с наводненията в Централна и Източна Европа през последните дни, министър-председателят коментира, че иска за разбере каква е готовността на страната за справяне с подобни природни бедствия.

„Природата трудно се спира и ако се случи нещо подобно на това, което се случва в Централна Европа, да можем да ограничим щетите", посочи той. Изпълнителната власт и институциите трябва да обръщат повече внимание на превенцията и да бъдат подготвени, каза Димитър Главчев. И добави: „По-добре е да бъдеш подготвен за нещо по-тежко и то да не се случи, отколкото да се случи и да не си подготвен".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Анонимен

преди 3 дни

Кабинета на др.Главчев обсъждал линията за бедност,да стане 638 лева,питам,какво ще стане с двата милиона пенсионери,които ще останат,под линията,др.Главчев имайте предвид,това при обсъждането.

1

Анонимен

преди 3 дни

Колко е смешен Главчо, марионетката на Тиквата.

fallback