Снимка: БГНЕС

Целта на днешното съвещание е яснаа. И в предишния ми мандат съм казвал, че не трябва да се излиза от рамките на законодателството. Организатор на изборите и този, който ги провежда, е ЦИК и всички избирателни комисии. Органите на изпълнителната власт осъществяват материалната база за изборите. Това заяви служебният министър председател Димитър Главчев на Националното съвещание във връзка с предстоящите предсрочни избори.

По думите на Главчев са странни твърденията, че МВР провежда изборите. "Както служебното правителство, така и МВР по време на изборите е ясно, че трябва да се осигурят честни и прозрачни избори. Освен всички функции, които трябва да се изпълняват, трябва да се грижим за нормалното протичане на изборния процес", добави още той.

"По време на избори има и хипотеза, че има купуване на гласове, но всички знаем, че това е състав от Наказателния кодекс. Така че там МВР действа съвместно с прокуратурата. МВР ще действа безкомпромисно и светкавично при нарушения на изборите. Няма да се прави "ала-бала с машините", каза още Главчев.

Премиерът бе категоричен, че рботата на МВР е в доста сериозен обем. "По време на изборите имате още функции, но такъв е животът, както се казва".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase