Снимка: БГНЕС

Развълнувани, изпълнени с оптимизъм и надежда, отговаряйки на повика на времето, отговаряйки на историческия момент, отговаряйки на надеждите на стотици хиляди, даже бих казал милиони български граждани за лява алтернатива, регистрирахме коалиция от партии – "БСП – Обединена левица", която дава своята ясна, категорична заявка за участие в предстоящите парламентарни избори и отличен резултат.

Това заяви временният председател на БСП Атанас Зафиров след регистрацията на коалицията в ЦИК за участие в предсрочните парламентарни избори на 27 октомври.

"Искам да благодаря на лидерите на политическите партии, които проявиха търпение, разум и ни дадоха необходимото време, за да се справим с този опит за саботаж на лявото обединение. Всичко вече е наред, даваме своята сериозна заявка за отличен резултат на предстоящите избори", каза Зафиров.

Председателят на БСП е категоричен, че коалицията "БСП – Обединена левица" е направена не като самоцел, не като битка за постове, позиции, а като „отговор на надеждите на стотици хиляди български граждани, които искат да живеят в една по-добра държава". "Правим го в името на нашите идеи, на нашите идеали и в името на хората, които ни подкрепят и ще ни подкрепят", добави той.

Зафиров коментира, че Корнелия Нинова и хората около нея са затворена страница и отбеляза, че те „сами се изключиха и от партията, и от обществено-политическия живот с всички тези свои действия в последните седмици“.

"Гледаме напред, гледаме позитивно и съм сигурен, че всичко останало е в миналото. По-важното е това, което виждате в момента. По-важното е тези послания, които даваме", каза той.

На въпроса какво означава "отличен резултат", Зафиров отговори, че означава резултат, който ще позволи на "БСП – Обединена левица" да бъде социалния гарант в следващия парламент. "Социалният гарант на българското законодателство, а защо не и социалният гарант в следващото управление на страната", допълни той.

Зафиров коментира и че въпросът за реденето на листите за предстоящия вот никога до момента не е присъствал в коалиционните разговори. "Всичко е на идейна основа. Всичко е в името на идеи и принципи. Тези разговори тепърва предстоят, но искам да ви уверя, че всяка партия ще намери своето достойно представителство в бъдещите обединени листи", каза още той и заключи:

"Говорим за диалог. Говорим за разум. Говорим за надежда."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase