Снимка: БГНЕС

ГЕРБ е готова да управлява. Президентът е прав в едно, всички трябва да се позиционираме. Аз съм се позиционирал за първа политическа сила, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в Пловдив.

От трибуната на парламента отказах подкрепата на ДПС, аз съм се позиционирал и никога ДПС не са ме подкрепяли за нещо, нито за президентски, нито за парламентарни избори, нито в парламента, посочи още Борисов.

Той каза, че не може да отрече, че заедно с ДПС са направили най-сложните решения, когато всичките се криели от тях -  помощта за Украйна, съдебната реформа и новия бюджет.

Който иска да се позиционира около първия, е добре дошъл, посочи Борисов. По думите му отсега трябва да се позиционира направата на правителство.

"Ще довършим Околовръстното на Пловдив и стадион "Локомотив" с парите от бюджета, обеща той.

"Всеки да се стегне, да си изкара добър резултат, да се вдигне избирателната активност, за да можем да направим правителство. Ние, ако от сега започнем с "анти", как ще направим правителство? В момента това, което се е случило, е ново разделение. С кой ще направим правителство?", попита лидерът на ГЕРБ.

Нашето верую е ниски данъци, спокоен бизнес, и работа за бизнеса, за да работи добре и да генерира приходи. В момента това, което вчера се е случило, е ново разделение. ПП-ДБ казали, че не могат с Възраждане, не могат с ДПС, с нас не можели. Като изключим отсега няколко партии, то няма смисъл от избори. А трябва да е точно обратното, каза още Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase