Снимка: БГНЕС
fallback

Бившият министър председател на България Ренета Инджова коментира тежката политическа ситуация не само в страната, но и в чужбина. По думите ѝ се намираме в безпрецедентен исторически момент - войната Русия-Украйна, Ивицата Газа.

“Направихме избори и политическата конфигурация е сменена и се търси нов баланс, той ще е различен вдругиден след новите избори. Искаха ротационни кабинети за 9 месеца, вече и 2 месеца не им стигат”, сподели Инджова пред БНР. Тя коментира и новият служебен премиер.

"Горица няма да носи отговорност, те ще ѝ казват какво да прави, а тези които ѝ казват също не носят отговорност. Ако се появят нови хора, ще се появят. Смисълът е безкрайното унищожаване на мнозинства, за да тече този секс денс. Горица сред тревица да открие червена Ружа, щото прокуратурата е излязла с анонс", прогнозира Ренета Инджова.

Едно време Тодор Живков казваше: "Ако нямаш пари какво ще правиш, какво ще управляваш"? Така първо ще намерим парите на Ружа правителството да се устрои.

Бившият министър председател допълни, че парламентаризмът отдавна е в криза и предизвиква президентската институция, а тя от своя страна има ищах да отговаря. ”Взаимно се превърнаха в собствени унищожители, до степен, в която единствената жена е възможна за министър-председател и тя е подчинената на г-н Главчев", анализира ситуацията първата жена премиер на България.

Според Ренета Инджова служебен кабинет, воден от счетоводител, се сменя с друг служебен кабинет, воден от зам.-счетоводител.

"Досегашната ѝ кариера и биография са достатъчно широко разтворени към всички политически партии, има предварително осигурена защита. Щом стига до това място ще е много подходящ премиер. Щото другата, която можеше да е премиер, ще стане втора, но в НАТО. Тук Горица има шансовете да няма съдбата на първата жена премиер", коментира Инджова. И допълни, че не е ясно кой е предложил Горица Грънчарова за служебен премиер.

Какво да очакваме от поредните избори?

"Това е изходът, че сме стигнали до без изход. Затварят вратата на президента от едната страна, той влиза през прозореца. Взаимно си причиниха такива беди. Участниците ли са честни, партиите ли, на БСП кой ще подпише кандидатската листа за НС, на ДПС, на ПП-ДБ кой ще подписва – единият в отпуск, другият пенсионер, а той води четата. Ние нямаме легитимни участници в изборите. Ако сме недоволни от резултата, пред кого може да се оспори - прокурор, административен прокурор или Информационно обслужване”, коментира Инджова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

65

Махнете

преди 1 месец

Този кроки! Разваля ми густото!

64

Анонимен

преди 1 месец

Лельо Рени, защо не замезваааашш?

63

Анонимен

преди 1 месец

Горица отдавна е готвена за този пост! Другото е ала-бала, както казва един.....

fallback