Снимка: БГНЕС

Президентът няма нищо общо с това, което се случва с ДПС, а Делян Пеевски се хвърля като разярен глиган, сподели проф. Александър Малинов. Според него поведението на Пеевски е обяснимо от психологическа гледна точка и той се намира в безизходица.

“Пеевски заема голяма позиция и трябва да носи отговорност за думите си. Очаквам вместо да дава указания, кой, какво да провери, да даде доказателства. Ако не ги представи, е просто един интригант, доносник, клюкар“, каза проф. Маринов пред БНР.

Според него Пеевски е диктувал преди, а “сега нищо не диктува, създава впечатлени е, че е силен. Разчита на старите си, остатъчни, лостове в някои институции, но скоро ще се лиши от тях, защото никой не иска да бъде на страната на губещия“.

Наричайки президента “Мистър Кеш”определено не говори добре за възпитанието на Пеевски и агресивност.

"Пеевски попадна по странен начин в българската политика и по съвсем логичен ще си отиде, защото мястото не му е в политиката”, допълни Маринов.

"Не виждам публични знаци за близост на президента и стопляне на отношенията с ПП-БД. Тук става въпрос за принципни позиции. Борисов не коментира нищо, обран е. Той е човек с опит и инстинкт. Преценява, че е добре да мълчи, защото така печели лично и ГЕРБ. Няма логика Борисов да напада президент, те не са противници."

Според него ИТН нямат шансове за съставяне на кабинет. След края на третия мандат ще има цикъл на консултации за избор на нов служебен премиер.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase