Снимка: БГНЕС
fallback

Запис с гласовете на Асен Василев, Кирил Петков, Лена Бориславова и Николай Денков беше публикуван от сайта "Афера" малко след 17 часа вчера. Според изданието, което вече няколко пъти разпространява аудио файлове с разговори между политици, става дума за партийна среща по време на последните парламентарни избори през 2023 година.

Около 2 часа по-късно - малко преди 20 часа, от "Продължаваме промяната" потвърдиха достоверността на записа, като го качиха на официалната си страница във Фейсбук. Разликата между двете публикации е в трактовката на съдържанието.

От "Афера" извеждат извън скоби върху цитати като "ние неофициален кеш имаме", "ако има кеш в торби" и "още един милион и половина за кампанията", което според изданието е реплика на Кирил Петков към бизнесмена Пламен Бобоков.

Според "Продължаваме промяната" пък записът свидетелства, че на изборите през 2023 не са успявали да съберат пари, за да си финансират кампанията. "Сега положението е същото, затова и сме обявили дарителска кампания. Другият извод, който се налага, е че българските служби ни следят и подслушват. Това може да ви обясни и защо ГЕРБ и ДПС водиха такава люта битка, за да ги запазят в този вид", добавят от ПП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

392

Анонимен

преди 3 месеца

Тоя Перипетчика още ли е жив , силен ток да го изгори

391

Асен Василев

преди 3 месеца

До Космонавт Намагнетизиран, голям праз! Ние ги даваме на Магнитски, много ясно, че ще бъдат все хора от редиците на политическите ни опоненти. Нас няма да ни видите там, защото ние даваме имената за Магнитски на американците. Винаги сме били ние - Магнитски го ползваме като инструмент за кални борби. Да живее новото БКП, наричано ППДБ! Хареса ли ви Васко Терзиев? И още ДС ченгета и техни роднини имаме, ние само такива сме се събрали в нашата партия. Ченге до ченгето, безродник до безродника...

390

Кирчо е прав

преди 3 месеца

До Майтапите на Кирчо Наистина има нелогични изречения. Причината е, че тъпакът Киро не се научи да говори български език, безродникът му с безродник! Но това да не се ползва като оправдание за престъпленията му - време е да лежи в затвора! Той и цялата крадлива шайка от ОПГ Харвааард! И като влязат в затвора, да ги храним само с традиционни руски храни - това за личен наш кеф, че нали големи русофоби го играят.

fallback