Снимка: БГНЕС

В битката за парламентарна власт се включва и Михаил Миков. Той съобщи, че ще бъде част от “Левицата” на предстоящите избори на 9 юни. Миков допълни, че няма амбиции за Европарламента.

„Коалицията се увеличава, „Левицата“ започва да консолидира. Има много коалиционни партньори на БСП, които през годините бяха прокудени от Корнелия Нинова. Сега малко късно се е сетила да ги кани да се връщат“, посочи политикът.

Пред Нова ТВ Миков допълни, че “Левицата” води свои политики. Той допълни, не трябва да се търси конкретна причина за представянето на последнитер избори и отлива на избиратели. “Жалко е това, което се случва - че няма по-сериозна консолидация на лявото пространство. Но понякога личните амбиции надделяват над обществената необходимост“, каза той.

Миков подчерта, че лявото не бива да се свързва с един лидер. Той посочи, че трябва да има промяна в политиката, а смяната на лидера не би била достатъчна. Депутатът посочи още, че в лявото пространство влизат и земеделци, и социалдемократи, и „зелените“. Той поясни, че с изгонването на тези хора БСП е загубила своята сила да обединява лявото.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase