Снимка: Bulgaria ON AIR

През изминалия месец видяхме пъстра палитра от творчество по време на политическата кампания. Едни танцуваха, други пяха, трети обикаляха улиците на големите градове.

"При Терзиев видях една кампания, която много удобно би паснала и като представяне на една компания със социална насоченост. Тук неговото корпоративно минало е доста подходящо за ролята на кандидат-кмет. Социалната насоченост я виждаме, дали всичко е свършено както трябва, така че тази му роля добре пасна", каза психологът Ина Иванова в студиото на "България сутрин".

Според нея Ваня Григорова е кандидат, който има какво да покаже.

"И с работата, която е вършила в миналото е много подходяща за позицията, която кандидатства. За хората, които не са запознати с нейния образ в миналото и нещата, които е правила, не стана достатъчно ясна нейната експертиза. Много е ключово да се обърне внимание, че когато един човек, който е с много голяма експертиза, се подготвя за предизборна кампания, ролята на екипите, които го подкрепят, е много ключова", добави Иванова в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ кампанията на Васил Терзиев е била "безопасна" под някаква форма.

"Може да прочетем някои сходни прилики с първите кампании, които имаше Кирил Петков - бизнесменът, който е успял и който иска да изпълни някаква идеална цел. А за посланията нещата се размиха - или не бяха много ясни посланията, или бяха много плахи и се притесняваха нещо друго да не излезе на преден план. Фокусът беше другаде - кой ще каже, че не иска да се обръща внимание на училищата, кой ще каже, че не иска да се обръща внимание на кварталите?", каза психологът.

Тя е на мнение, че някои от кампаниите на политиците са предизвикали присмех в избирателите.

"В кампанията на Хекимян видяхме фотосесия с кученца, видяхме използването на славата на някои инфлуенсъри - отново при него. Силно се надявам, че това, което са ни говорили до момента, ще е това, което ще виждаме и занапред", коментира Ина Иванова.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase