Снимка: Bulgaria ON AIR

При 100% обработени СИК протоколи на балотажа във Варна в кметското кресло сяда Благомир Коцев, за когото са гласували 45 395 души, или 53,06%. Кандидатът на ГЕРБ Иван Портних остана втори с близо 10 000 гласа по-малко.

"Очаквах този резултат, разговарял съм с хората през цялата кампания, както и доста месеци преди това - усещаше се нуждата от промяната, която варненци искат. Така че този резултат не е изненада за мен. Разликата е по-голяма от очакваното, но това показва, че варненци имат ясна позиция по въпроса - Варна трябва да бъде по нов курс", каза Коцев за "България сутрин".

Той призна, че едно от първите неща, които ще направи, е да се въведе повече прозрачност.

"Ще въведа "Ден на кмета" - поне веднъж месечно да се срещам с гражданите. Реално проблемите, които трябва да решим, са бързо да привлечем инвестиции, да се възползваме от ПВУ. Варна има голяма нужда от индустриална зона, тъй като е единственият град, в който няма индустриална зона. Другото, което ще направим, е да обърнем внимание на Аспаруховия мост. МРРБ потвърди, че той има нужда от ремонт", заяви новият кмет на Варна пред репортера на Bulgaria ON AIR Теодора Георгиева.

По думите му нито една партия няма чак толкова голяма тежест, че да може да доминира в Общинския съвет.

"Това ще налага и нуждата от консенсус между тези формации. Това вече ще е ролята на председателя на Общинския съвет и моята роля като кмет - да обединим тези формации за добрите решения за Варна. Бидейки така фрагментиран, ще бъде по-лесно за нас да се вземат тези решения. Трябва да има много по-добри условия и заплащане за младите, много по-добри инвестиции", коментира Благомир Коцев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase