При формирането на Столичния общински съвет ще проличи дали ще се формира сглобката. Това коментира бившият министър на икономиката Божидар Лукарски в студиото на "Денят ON AIR".

Очакванията му са сглобката да остане, но да се преформатира.

"Терзиев даде заявка, че идва с екип от заместник-кметове и смята, че като победител му се полага председател на СОС да е Борис Бонев. Не мисля, че Борис ще се зарадва на това изказване. Срещата в Банкя и решението на Борисов да подкрепи Кирил Петков не е просто ей така "от мен да мине". ГЕРБ имат право да претендират за един-двама зам.-кметове и най-вероятно председател на СОС, за да продължи да съществува сглобката в този си вариант", каза Лукарски пред Bulgaria ON AIR.

Той определи победата н Васил Терзиев като доста символична за размерите на София.

"Столичната община не е "Телерик". Тепърва ще се сблъска с вълците в СОС, там залата не е по-малко гореща от парламентарната", предупреди Лукарски.

Бившият министър на икономиката коментира също, че загубата на ГЕРБ в София е била програмирана. Очакванията му са да има ротация в министерствата още преди смяната на премиерите.

"Поне в 4 ведомства ще има ротация, Борисов има основанията да го иска, не е от хората, които лесно дават назад", добави Лукарски.

Гледайте целия разговор във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase