"При нас, особено на тези избори, има отлив поради недоверие, скептицизъм, разочарование", каза бившият вицепремиер по европейските фондове Меглена Плугчиева в специалното изборно студио на Bulgaria ON AIR "Дебют или класика".

Според общественика проф. Стоян Денчев, българското общество вече се "задъхва" от избори. "Защо се приема закон, който не се изпълнява?", попита той.

"Волята на избирателя не се уважава и това отблъсква гражданите и създава разочарование. Днешните резултати показват, че по избора на общински съветници най-губещи са "Продължаваме промяната" - нищожен процент на подкрепа. Това е знак към националното управление, което носи грозната дума "сглобка". Последните месеци не е управление, а упражняване на власт", изтъкна Плугчиева.

Пред Bulgaria ON AIR проф. Денчев заяви, че "ние не сме продукт на обстоятелствата, а на собствения си избор".

"Дали гласуваме или не - това е избор. Управлението на Фандъкова не беше нещо слабо. ГЕРБ управлява 18 години", подчерта общественикът.

Бившият вицепремиер по европейските фондове е на мнение, че общинският съвет е пъстър и уточни, че е важно да се търсят общи теми за града и гражданите, за да се стига до адекватни решения.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase