Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Без сериозни нарушения на реда започна изборният ден, съобщиха от МВР. Не са регистрирани тежки криминални прояви, които да възпрепятстват гласуването.

До момента няма подадени сигнали за престъпления, свързани с изборите.

Предприети са всички необходими мерки за опазването на обществения ред, пожарната безопасност и осигуряването на спокойно протичане на изборния ден.

Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес и са съотносими към действията на МВР, на денонощната телефонна линия на министерството 02 90 112 98 и имейл izbori@mvr.bg, както и на специално отворените телефонни линии и електронни пощи по места в областни дирекции на МВР.

Създадена е организация и звената на Дирекция „Български документи за самоличност“ ще работят в днешния ден от 8:30 до 19:00 часа. Те ще издават удостоверения (за изгубени/откраднати/повредени/унищожени лични карти и документи с изтекъл срок) с оглед на упражняване правото на вот на гражданите.

За периода от 31 октомври до 4 ноември са били издадени 346 удостоверения.

В изборното помещение не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето на гражданите. Забранено е ползването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане на начина на гласуване, припомнят от МВР.

Служителите на Министерството на вътрешните работи се намесват за възстановяване на реда, когато това е необходимо и има съответно решение на избирателната комисия.
(БТА, Димитър Абрашев)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

Гласуването ...

преди 6 месеца

...е законно право за всеки. Само че, правим ли равносметка каква са я свършили избраниците за изминалите 4 год. И преди тях, и по-преди...Аз мога да се върна 40 г. назад. Парка не е асфалтиран 50г., в него няма фонтани, тротоарите с кръпки и бабуни от периодични разкопки за прокарване на разни кабели, нищо не се прави за привличане на туристи, няма идея как да се пуснат 1-2 корабчета за разходки по Дунава, събориха уникална кръгла сладкарница кафе до хотел "Дунав" и т.н. Задръстено е с блокове

fallback