fallback

"Това съотношение на силите, което знаем от парламентарните избори, в голяма степен се възпроизвежда. Двете основни групи партии, които управляват в парламента, така наречената "сглобка" или "коалиция", си получиха съответната подкрепа. В София "Продължаваме промяната - Демократична България", а ГЕРБ - в повечето градове в страната. Това е предпоставка за стабилизация на правителството", заяви социалният антрополог Харалан Александров в специалното изборно студио на Bulgaria ON AIR "Дебют или класика".

"Имаме повече от победител в София - имаме две нови политически звезди. Васил Терзиев най-вероятно ще бъде кмет, а Ваня Григорова се очертава като новата "лява ярка звезда". Този резултат е добър за нея. Тя е в отлична позиция да развие своя политически талант. Предстои преформатиране на левицата", коментира Александров.

По думите му политиците са "много изхабени от предишното поколение", включително и от "Продължаваме промяната". Според него това управление вреди и на ГЕРБ, и на ПП-ДБ.

"И двете партии губят много гласове. Това е сътрудничество, което същевременно е и съперничество. Хората не виждат особена перспектива за нещо различно", заяви социалният антрополог.

Вижте видеото с целия разговор

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Сандьо

преди 6 месеца

Бой по главите на евроджендърите !Евроатлантиците с натовски униформи и огнестрелнооръжие /втора употреба/, заминавайте на Източния фронти да не се връщате повече в . . .България !

4

Анонимен

преди 6 месеца

Харалане, айде съгласувай с Баце какво да говориш, за да не се излагаш, шефа ти току що каза че ще разваля сглобката, естествено докато не му набият канчето в посолството, но все пак си противоречите.

3

Анонимен

преди 6 месеца

И тоя е един перко.

fallback