Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ние вдъхнахме надежда на гражданите и им дадохме път към свободата. Те бяха подадени с надежда, а не с отвращение, ако трябва да цитирам един от лидерите на сглобката. Това заяви Ваня Григорова, издигната от левите за кмет на София, която според първите резултати на социологическите агенции остава втора на балотажа.

Въпреки това от думите й стана ясно, че тя смята, че може резултатът да се обърне и да се окаже победител на втория тур.

Още по темата

„Въпреки проблемите, които видяхме през изборния ден и въпреки омаскаряванто, ние оставаме с надежда, смятаме че тя е жива и смятаме, че тя е на една ръка разстояние. Утрото е по – мъдро от вечерта. Днес повече няма какво да кажем, защото официални данни няма“, посочи Григорова.  

По думите й тя вече е ляв политик от нов тип.

Костадин Паскалев, които е част от лявото обединение, подкрепило Григорова, обвини премиера и министъра на електронното управление, че са опропастили втория тур на изборите.

„Снимането, изказването на вътрешния министър, че всички партии купували гласове, твърдените на премира, че ЦИК е отговорна за организацията на изборите са прецедент. Вместо празник на демокрацията, изборите се превърнаха в панахида на демокрацията“, каза той. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase