Снимка БГНЕС
fallback

Продължаваме да събираме избирателната активност. Това заяви говорителят на Централната избирателна комисия (ЦИК) Росица Матева.

Избирателната активност на Столична община към 11 часа е 6,52%.

“Една от жалбите е против решение на ОИК. Има няколко сигнала за предварителни данни и резултати. Получихме няколко сигнала и искам да призова СИК да поставят един печат върху отпечатаните бюлетини от машинното гласуване и два печата върху хартиените бюлетини”, добави

Матева и призова избирателите да не дърпат хартиените бюлетини от машината, а да изчакат звуковия сигнал.

Общата избирателна активност за страната към 11 часа е 9,18%. Най-висока е в община Малко Търново - 45,73% а най-ниска е в Пловдив - 3,86 %. До момента не е предоставена информация от ОИК- Кнежа и ОИК-Мъглиж”, обяви Матева.

Матева обяви, че към 11 часа в ЦИК са постъпили данни и ЦИК е съгласувала с ОИК решението за преустановяване на машинното гласуване в 20 секции.

“С 20 машини е преустановено машинното гласуване”, обяви тя и коментира, че дефектирали машини има - 2 във Варна, 1 в Добрич и 1 във Велико Търново и в Русе, а по думите й при останалите 16 машини са се получили различни съобщения като основната грешка е, че не разчитат софтуера или не разчитат флашпаметите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Анонимен

преди 6 месеца

Някой верва линоще на екзит полове? Че даваха почти 21% разлика!

2

Анонимен

преди 6 месеца

Айдееее! 10 пъти е скочила само за 2 часа!

1

Анонимен

преди 6 месеца

Успех!

fallback