Снимка: БГНЕС
fallback

Днес е последният ден от предизборната кампания преди втория тур на местните избори. Днес агитацията е позволена, а утре е  ден за размисъл. 19 областни града не можаха да изберат своя кмет на първи тур миналата неделя.

Все още се работи по осигуряването на машинния вот за балотажа в неделя.

Докладът на Министерството на електронното управление заедно с подписите на институтите по метрология и стандартизация беше изпратен в ЦИК.

Този път той беше подписан от министъра, а не от неговия заместник, каквито са указанията на Върховния административен съд. За да имаме машинен вот в неделя - предстои на всички машини да бъде инсталиран софтуерът, като този процес вече е започнал, съобщава БНТ.

В неделя избираме 91 кметове на общини, 491 на кметства и 31 на райони. Има и изготвен график за транспортирането им - в 5900 секции в страната. В толкова ще се гласува с устройства.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

Анонимен

преди 6 месеца

Отвращавам се от ония хора,които винаги търсят на хляба мекото и на работата лекото.Повечето хора от такъв тип са на държавни службички.Сблъсквам се често с такива хора в държавните институции и ме изумява тяхното нежелание да се развиват.Движат се като призраци.Нито приемат ,нито предават.Старая се да се подготвя добре ,за да мога да свърша това ,която ми е нижно Иначе горко ми.

35

Идеалист

преди 6 месеца

БНР от рано сутринта работи и пропогандира за внучето на ДС! Този "преуспял самостоятелно издигнал се мъж" да сие платил не само на ПП, но и радиото?

34

Анонимен

преди 6 месеца

На Цънцарова сутринта й увисна ченето. Тази в ЦИК, дето Мая я вкара я попиля с факти. Не ЦИК, министъра на електронното управление е заявил, че няма да подпише за машините след информацията за действията на зам.министъра. ДАНС нали е НЕ им беше работа изборния процес? Що сега са поканени? И...за пръв път камерите се закриват когато от ЦИК си вкарват паролите! И..недействителните бюлетини са по-малко от предишни избори! Една торба лъжи бяха разбити. Но умопомрачените и кресливите си знаят едно..

fallback