Снимка: БГНЕС
fallback

Работата на екипите, които трябва да осигурят машините за балотажа в неделя, продължава. Предстои да бъдат изготвени доклади от Министерството на електронното управление, институтите по метрология и стандартизация.

Докладът, изготвен от тях, трябва да бъде изпратен до Централната избирателна комисия след провеждане на повторни тестове.

Предстои да бъде инсталиран софтуерът на машините и едва тогава те могат да тръгнат към секциите по места.

Остават 3 дни до изборите и все още не е ясно дали времето ще стигне, за да се осигури машинно гласуване.

Около 5900 ще са устройствата, с които ще се гласува на балотажа тази неделя.

Запис, в който заместник-министър заснема кода, генериран преди първия тур на изборите, доведе до решението на ЦИК да отмени възможността за машинно гласуване.

Решение на Върховния административен съд ги върна за вота в неделя. ВАС постанови и докладът за съответствието ще бъде подписан от министъра на електронното управление.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 6 месеца

До ..... 9 Лъжете Вие. Каквато и програмка да го управлява, като разпечата разписката, я виждате и можете да сравните с това, което сте избрали. Ако не отговаря, не го пускате в урната и подавате жалба за машината. Докато хартията в някакъв по-късен момент Ви я правят невалидна и Вие дори не знаете, че се е случило и няма как да се оплачете. Просто са Ви отнели правото на глас.

19

Анонимен

преди 6 месеца

До Анонимен 16 Защото баце ви каза, че решението е правилно :)

18

:)

преди 6 месеца

Пак ще измислят нещо. Сън не ги лови от тези машини.

fallback