Снимка: БГНЕС
fallback

Министерството на електронното управление (МЕУ), Българският институт по метрология (БИМ) и Българският институт за стандартизация (БИС) удостовериха съответствието на техническите устройства за машинно гласуване за балотажа на местните избори на 5-ти ноември. Екипите на трите институции работиха интензивно и в непрекъснат режим в последните дни, за да извършат процедурата и да осигурят протичането на честни и демократични избори в неделя.

Докладът за оценяване на съответствието на доставения тип техническо устройство за машинно гласуване с изискванията на Изборния кодекс и техническата спецификация и решението за удостоверяване са изпратени в Централната избирателна комисия (ЦИК).

По-рано днес екипите на МЕУ приключиха необходимите дейности и проверки от удостоверяването на машините. Благодарение на създадената от МЕУ оперативна организация и с активното съдействие на БИМ и БИС процедурата завърши своевременно и в рамките на днешния ден.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 6 месеца

До 7...Ами като се снимаш със смартфона си , кого виждаш на снимката Себе си ли....Е , значи всичко е на ред...Не се безпокой .И учи цифрова технология, а не древногръцка философия за яйцето и кокошката .На края на веригата от еко експерименти и ,,екотакси" , винаги е Бирисоф ухилен като бебето в кошницата по течението на Нил

9

Анонимен

преди 6 месеца

И за какво беше цялата врява....

8

Дони

преди 6 месеца

Браво!

fallback