Снимка БГНЕС, архив
fallback

Министерството на електронното управление коригира пропуска, който е установил ВАС, извършва процедурите и смятам, че ще се справим в срок, така че в неделя да има машини на балотажите. Това обясни пред медиите бившият електронен министър и депутат от ПП-ДБ Божидар Божанов. Той пристигна в парламента за заседание на временната комисия за безопасността на машинния вот, пише "24 часа".

ВАС констатира, че удостоверяването на машините от страна на МЕУ трябва да се прави от министъра на електронното управление, а не от негов заместник. Такава практика е имало и на предишни избори.

"Явно практиката, която в прилагана и в предишни случаи от министерството от служебния кабинет, в момента ВАС я поставя под въпрос", каза още той.

Божанов отрече твърденията за натиск върху министър Александър Йоловски за разпределяне на обществени поръчки на конкретни фирми на стойност 640 000 лева.               
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Василка Терзиева

преди 6 месеца

Ротативките в изборното казино работят за мен! Каквото и да стане, едно е сигурно - от другата седмица София ще има нова кметица и това ще бъда аз!

20

Коко

преди 6 месеца

На балотажа в неделя Ваня Григорова ще отнесе Васил Терзиев като бръмбър сламка Ваня Григорова 60 % - Васил Терзиев 40 % хахаха, ей Василе, всичките пари от куфарчето на вуйчо ти Петър Младенов дето махаше с Тодор Живков от мавзолея да ги налепиш по билбордовете отпадаш баце, Ваня Григорова ще е новия кмет на София

19

Истината

преди 6 месеца

Да гласуваш в България е унижение. Днес едно , а утре друго. Правят ни на *** , тези управници. А до неделя може и да извикат араби , или всякакви други да ни учат на гласуване. Унизително и неприятно.

fallback