"Не допускам, че като с магическа пръчка Ваня Григоров ще превърне София от синя в червена. Нинова е като Борисов в женски образ - тя може да смени своята оценка най-малко 2 пъти за ден. Няма какво друго да направи, освен да припознае чужд успех, до който се е стигнало не благодарение на нея, а въпреки нея", коментира политическият анализатор проф. Захари Захариев в студиото на "Денят ON AIR".

Очакванията му са традиционната столична десница, бившето СДС, в по-голямата си част или да не гласува, или да подкрепи Ваня Григорова.

"Терзиев е в много неизгодна позиция, на него му се спестяваше факта, че той беше потенциален кандидат за кмет на БСП в София, подкрепен от Националния съвет на миналите избори, където изгря звездата на Мая Манолова", каза още проф. Захариев.

Пред Bulgaria ON AIR анализаторът Румен Йончев подчерта, че не бива да съдим по София за цялата страна.

"ГЕРБ е единствената равномерно национално представителна партия. Левицата не намира това представителство, но има леко събуждане на тази консервативна основа, в  съревнованието с "Възраждане" надделява. "Продължаваме промяната" не успя да излезе извън София, частичните успехи в отделни градове не означават излизане от столицата. Виждаме повторение на това, което се случи с НДСВ", посочи Йончев.

Той допълни, че на първия тур основно са гласували партийните ядра. И не си представя, че някой партиен лидер ще излезе преди втория тур и ще каже на електората "Гласувайте за този или онзи".

Гледайте целия разговор във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase