Снимка: БГНЕС

Най-вероятно това ще бъде последен мандат за Димитър Николов като кмет на Бургас. Това обяви самият той в интервю за БНР, след като стана ясно, че отново печели вота в крайморския град и то без балотаж.

"Този, който заложи на окалянето на града, на очернянето, получи слаб резултат. Бургазлии обичат града си, да чуват позитивни и перспективни неща за него", коментира Николов.

По думите му Найденов е показал "по-грамотно, по-визионерско поведение" от Бачийски. Николов отбеляза, че винаги започва кампаниите си по-късно и настоящата му кампания е била фокусирана върху това какво предлага занапред.

"Аз съм печелил избори, когато партията управляваше, печелил съм избори, когато е в опозиция", напомни той.

"Ние нямаме децентрализация, всичко зависи от столицата, от министерствата. Много сме зависими. Буквално няма самостоятелност", коментира още Димитър Николов в предаването "Преди всички".

Няма да е трудно да се формира мнозинство в общинския съвет, защото разделението не е толкова силно като в парламента "и много често се случва пълно единодушие", посочи той и допълни, че групата на ГЕРБ е достатъчно голяма и монолитна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase