"Участвах в изборите по две причини. Едната е, че използвах времето, за да представя една икономическа програма, която никой не видя. Тя правеше София по-богата, бюджетът беше много по-голям от сегашния и поставяше акцента върху мащабни чужди инвестиции. Другата причина е борбата със статуквото, което е ужасяващо и отчуждава българите от политиката", заяви кандидатът за кмет на София от партия "Българска социалдемокрация - Евролевица" проф. Александър Томов в специалното изборно студио на Bulgaria ON AIR "Дебют или класика".

Активността на тези избори показва, че България продължава да бъде в огромна политическа криза, подчерта той.

"Българските граждани трайно не гласуват. Това се дължи на монопола, който сегашните парламентарни партии създават", смята проф. Томов.

Признанието за купуването на гласове е скандално, в други страни се иска оставка, даде пример кандидатът за кмет на столицата.

"Нямаме ли срам, че това е нарушение на Конституцията? Основна част от елита на страната трайно не гласува. В столицата положението е същото. Криеха се от дебати. Тези, които не гласуват, не харесват парламентарните партии. Години наред ги убеждават, че едни и същи управляват. Единствени "Продължаваме промяната" се появиха като алтернатива, но я предадоха", уточни проф. Томов.

Той поздрави Ваня Григорова от БСП за успеха.

"При изявлението на Борисов, че при втори тур той ще подкрепи Терзиев, всичко е предрешено. При скандала с машините невинен няма. България продължава да се бори с глупостта на политическия елит. България има нужда от съвършено нова икономическа и социална политика", настоя Томов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase