Снимка Bulgaria ON AIR
fallback

Пловдив е градът с най-ниската избирателна активност. На този фон се появи сигнал как председател на секционна комисия пие кафе в продължение на два часа, а опашката пред вратите секцията се вие.

До Bulgaria ON AIR достигна и друг сигнал - хора, които са застъпници, не могат да вземат своите протоколи, тъй като председателят на СИК го няма. Самият той заяви, че това е манипулация, но отказа да застане пред камера, но обеща 1000 лв., ако екипът ни заведе всички наблюдатели, които са чакали за протоколите.

Председателят отказа да бъде записан, но реагира бурно на въпросите: "Къде са застъпниците, ако ми ги докараш 4-те застъпника тук, ти давам 1000лв."

"Ние сме хора и имаме нужда да се храним", сподели жена от СИК.

"Някой застъпник бил казал. Но добре, другият въпрос - защо на тези застъпници от партиите им казват сутринта да дойдат да се запишат и после да дойдат в 7:30 ч. да вземат документи. Това застъпник ли е или представител на дадени партия?", попита председателят.

В другите секции в Пловдив по-възрастните хора изпитваха затруднения, докато открият своя кандидат в трите бюлетини.

"С малко помощ се справих. Нямах подготовка и заради това стана по-бавно", коментира пенсионер.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

L.

преди 6 месеца

Какви протоколи преди да е приключен изборният ден? Протоколите са правят след преброяването и нанасянето на резултатите в протокола късно през нощта.

1

Пие си черното

преди 6 месеца

Джони у чаша от кафе щото му върви добре след като е пушил хероин на фолио

fallback