Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Видеонаблюдението на процеса на броене на бюлетините и обработването на изборните протоколи след края на изборния ден в неделя – 29 октомври, ще е достъпно на интернет адрес, съобщиха от Министерството на електронното управление.

Всеки гражданин, който желае да наблюдава процеса по обработване на изборните книжа в дадена СИК в страната, може да го направи на посочения сайт.

На страницата на Централната избирателна комисия (ЦИК) са публикувани обучителни видеа, включително инструкция за видеоизлъчване на преброяването на бюлетините и попълването на протокола в СИК: Централна избирателна комисия.

Към Министерството на електронно управление е създаден Контактен център за съдействие по време на видеонаблюдението и видеознаснемането на обработването на бюлетините след края на изборния ден, неделя – 29 октомври. Центърът ще бъде в готовност да отговаря на въпроси след приключването на изборния ден до края на обработването на бюлетините в цялата страна.

Контактният център ще подпомага единствено и само председателите на СИК, които изпитват затруднения и имат нужда от допълнителни указания за работа с устройствата за видеонаблюдение и видеозаснемане.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase