Снимка: БГНЕС
fallback

Членове на ЦИК получават заплахи за живота си по телефоните, стана ясно на заседанието на комисията.

"Заплахи относно физическо оцеляване, кой дърпа конците, на кого служат - всеки от колегите е получил различен по брой и вид съобщения, включително и със заплахи за тяхната цялост. Моля ЦИК да предприеме необходимите действия да информира компетентните органи за случващото се с членовете на ЦИК", каза Георги Баханов и заключи, че някой иска ЦИК да работи под заплаха и натиск.

Той предложи заплашените да изпратят до МВР номерата, от които са получени заплахите. Те са дошли през обаждания, СМС-и и вайбър.

По-рано днес телефонните номера на членовете на комисията плъзнаха из интернет, а потребители призоваваха да бъдат питани защо са отменили машинното гласуване, съобщи "24 часа".

Севинч Солакова, коментира, че решенията на ЦИК могат да бъдат обжалвани, и това за машинното гласуване вече е обжалвано пред съда. “Винаги гласувам на база на факти и обстоятелства. Държавата за мен означава много”, каза Солакова.

Ерхан Чаушев също каза, че получава заплахи. “ЦИК трябва да сезира компетентните органи. Това е открит натиск”, категоричен бе Чаушев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

63

toti

преди 6 месеца

ТЕ ДАНО НЕ УМРЕ НЕКОЙ ОТ УПЛАХА,ЧЕ ГЛЕДАЙ 3 ДЕНА ТРАУР ..........НЕ ДАЙ БОЖЕ !!!

62

toti

преди 6 месеца

ЗАВЛАДЯНА ДЪРЖАВА ....СПАСЯВАЙ ТЕ СЕ !!!

61

Анонимен

преди 6 месеца

На това му се вика, мутренска държава.

fallback