Снимка: БГНЕС
fallback

Акцията срещу купуването на гласове за предстоящите местни избори тече тази сутрин на територията на Бургас, Сунгурларе и Руен.

До този момент има арестувани 14 души и са образувани 7 досъдебни производства, посочи директорът на „Охранителна полиция” – Бургас комисар Марин Димитров, цитиран от Нова тв.

В ромската махала на "Горно Езерово" задържаните са четирима.

"Най-честите схеми е даване на кредити и продажба на вересия. Така се ангажират хора към изборите. Операцията ще продължи до деня на изборите", обясни Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

видинлиика

преди 6 месеца

Тези, които си продават гласовете, за пари, които няма да им решат кардиналните проблеми казват " дай тука да си купим 5-6 гласа от различни партии , па после на изборите ще видим за кой ще гласуваме". Ха,ха

12

Греб-ДъПъСъ :

преди 6 месеца

"Това не е демократично! Това е дискриминация към нашия електорат! Това е против евроатлантическите ни ценности! Трябва да продължим да крадем... Ъъъъ да управляваме де... с нашия интимен партньор ППЛГДБТИ+ и да служим на Урсулю и Посолството!"

11

Фитьо

преди 6 месеца

"Бобе' и по-фрапантни случаи има.Четирима от едно село на местните избори 2012 или 2015 бе се оплакали в полицията,че един кандидат за кмет им обещал по 40,а им дал по 20. Били притеснени интелигентните,че като не станал кмет няма да ги видят - бил ги измамил.Накрая ги събраха с кандидата в съда да им даде заслуженото.А отвън над 30 техни роднини силно възмутени от правосъдието - вместо плюс 20,глоби от по хиляда за всеки от продавачите.

fallback