Процесите в Близкия Изток няма да спрат. Насилието тепърва започва. Балканите също са буре с барут и ние много трябва да внимаваме какво се случва около нас. Това заяви кандидатът за кмет на столицата от ВМРО Карлос Контрера в студиото на "Денят ON AIR".

Контрера коментира и кандидатите на "Продължаваме промяната - Демократична България" и ГЕРБ - Васил Терзиев и Антон Хекимян. "За мен тези две кандидатури са две страни на една и съща монета. Те представляват еманацията на "сглобката". Двете управляващи партии в момента ще си поделят властта в София, без значение кой ще е кметът. И на избирателите на ГЕРБ, и на ПП-ДБ се предлага един и същи продукт. Борисов ще успее да излъже ПП-ДБ, друг е въпросът те защо се хващат на това хоро", заяви Контрера.

На въпроса дали ВМРО съжалява за някои решения, гласувани с ГЕРБ, Контрера отговори, че част от нещата, които са били предвидени в бюджета на столицата, не са били реализирани. "Например 2021 г. един доклад, който аз подготвих за пътна безопасност, имаше отпуснати средства, но направлението транспорт-образование не можаха да се разберат", каза той в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той засегна и проблема с дрогата около училищата. "Употребата на наркотици падна до 12-14 години. Това не се случва само около училищния двор. Учениците употребяват наркотици и вътре. Директори, учители, община, СДВР трябва да се координират. Засилване на патрулната дейност. Оперативната работа е много важна. Всеки от нас иска, когато неговото дете отива на училище, да бъде в безопасност", каза Контрера.

Категоричен е, че ВМРО не смята да подкрепи нито Терзиев, нито Хекимян. "Ще гласувам за себе си", заяви кандидатът на ВМРО.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase