Колаж: БГНЕС

Васил Терзиев тръгва в кампанията за кмет на София с близо 10% разлика с втория Антон Хекимян. Това сочи изследване на Центъра за анализи и маркетинг е проведено в периода 30 септември - 3 октомври сред 1003 пълнолетни, реализирано със собствени средства на агенцията.

33,8% на сто от анкетираните ще пуснат бюлетина за кандидата на ПП-ДБ, докато за Хекимян биха дали гласа си 23,7%.

Според проучването, Васил Терзиев би спечелил на втори тур.

Резултатите от проучването сочат 13,8% за кандидата на БСП Ваня Григорова, 10,2% за кандидата на „Възраждане“ Деян Николов. 4,6% от хората ще дадат гласа си за Вили Лилков, а 3% за кандидата на "Има такъв народ" Ивайло Вълчев.

"Вече като вземем коя листа за общински съветници ще гласуват, виждаме, че коалиция ПП-ДБ и "Спаси София" има 35% от вероятните гласуващи, коалицията ГЕРБ-СДС – около 25%, което е стесняване на разликата спрямо парламентарните избори. На парламентарните избори разликата беше почти 15% като ГЕРБ беше около 25 – виждаме, че те не са загубили много. ПП малко са загубили, т.е. щетата от сглобката е по-тежка за ПП, не е голяма, но все пак се усеща", заяви директорът на Центъра за анализи и маркетинг Юлий Павлов.

Изследването на Центъра за анализи и маркетинг е проведено в периода 30 септември - 3 октомври сред 1003 пълнолетни, реализирано със собствени средства на агенцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase