fallback

Организацията на автори и композитори МУЗИКАУТОР поиска в отворено писмо всички партии и кандидати на предстоящите избори да уредят авторските права за музиката, използвана в предизборната кампания за общински съветници и кметове.

Повод за писмото са събитията и концертите, които се организират от партиите в този период и които в повечето случаи остават без лиценз за използваното музикално съдържание. Според организацията на автори и композитори отказът събитията да бъдат лицензирани от една страна е сигнал към творците за незачитането на техния труд и принос, а от друга – е в тотално нарушение на българското законодателство.

В писмото си МУЗИКАУТОР посочва основанието за уреждане на правата в Закона за авторското право и сродните му права. Според него всяко публично използване на музикални произведения, в това число при провеждането на концерти, шествия, събития с озвучаване и други подобни прояви, следва да се осъществява само след писмено разрешение от правоносителите или от МУЗИКАУТОР в качеството й на организацията, която управлява колективно техните права.

Затова от организацията очакват политическите партии да осигурят необходимите условия за законосъобразност на провежданите от тях събития, като незабавно започнат процедури за уреждане на авторските права за музиката и заплатят справедливи възнаграждения на творците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 7 месеца

Предизборните митинги и концерти са носталгичен спомен! Уф цете кълват и само на постове във фейса вече, за кво да се напъват "политиците"?

8

Анонимен

преди 7 месеца

Славуците ча лгарски пак реват за стинки...

7

фага

преди 7 месеца

тея па

fallback