Снимка: Lap.bg

Бивши футболни звезди се канят да нагазят сериозно в политиката в Благоевградско на предстоящите на 29 октомври местни избори.

Един от тях е легендата на Пирин и бронзов медалист от Мондиал`94 Петър Михтарски. Славният голмайстор, който е вкарвал голове и за ЦСКА, и за Левски, е под №11 в списъка с кандидати за общински съветници на ВМРО - Българско национално движение в родния му Благоевград.

Компания в същата листа му прави и бившия футболен съдия Йордан Андонов, който е братовчед на друг легендарен голмайстор по родните терени и футболист от Пеневата чета - Ивайло Андонов.

В родната си Кресна пък листата на ГЕРБ повежда бившият вратар на ЦСКА и Берое Иван Караджов. Караджата, който сложи край на кариерата си това лято заради контузия в кръста, бързо си намери ново поприще и почти сигурно ще е общински съветник през есента.

В политиката влиза и бившият нападател на ЦСКА, Берое, Черно море и Локомотив Пловдив Герасим Заков. Двукратен шампион с „червените“ е приел предложение влезе в листата на местна коалиция в борбата за общинския съвет в Петрич.

Сред популярните футболни лица в Благоевградско е и разбира се настоящият кмет на Симитли Апостол Апостолов. Бившият футболен съдия, известен във футболните среди с прякора си Поли, този път ще има конкуренция за кметския стол в града, след като на последните 2 местни избора бе единствен кандидат и на практика спечели още преди да са се провели изборите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase