Месец остана до местните избори, които ще се проведат на 29 октомври. Как ще се развие кампанията?

"Не си спомням толкова късно да са обявявани кандидати. Очаква се по-голяма активност на избирателите в сравнение с парламентарните избори. Винаги на местни избори всеки един кандидат за общински съветник или за кмет се бори максимално да оползотвори възможните гласове, бори се за всяка преференция". Това каза политологът и изпълнителен директор на "Галъп интернешънъл" Първан Симеонов в студиото на "България сутрин".

На въпроса дали ще продължи да съществува "сглобката", Симеонов отговори, че според него ПП-ДБ вече са изчислили всичко и едва ли чакат резултати, за да преговарят тепърва.

Още по темата
"Битката за София е общополитическа. Кметът на София отдавна е пост, който е трамплин. В София ще гледаме не просто състезание на тема как ще изглежда градът, а състезание в общополитическата страна на нещата", допълни Симеонов в ефира на Bulgaria ON AIR.

"ГЕРБ е политическа сила, която е подчертано свързана с местната власт. Демократите трябва да доказват, че имат нещо по места, не само в София. "Възраждане" трябва да покажат, че растат. За ДПС също са много важни изборите, защото трябва да помиряват местни амбиции. Нямат номинация за София, защото не им е много силен район", коментира социологът.

По думите му Антон Хекимян е патриотично настроен човек и ще разчита да "отвори някакво ветрило за балотаж". "Това е находчива кандидатура, издигната по не много находчив начин", коментира социологът. Той подчерта, че при всички положения трябва да очакваме балотаж.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase