Снимка БГНЕС

"Нали София не беше учебна кола", коментира язвително избора на ГЕРБ за кмет на София кандидатгът на ПП-ДБ Васил Терзиев. "Опитите на журналистите да влизат в политиката - няма да цитирам имена, не са свършили добре", каза Терзиев, визирайки Антон Хекимян.

По-рано днес стана ясно, че именно журналистът е кандидатът за кмет на София от ГЕРБ.

"Намирам кандидатурата за малко странна. Тя е в разрез на това, което и господин Борисов, и господин Георгиев казаха в последните седмици, когато описваха техния профил на кандидат. Георгиев каза, че "София не е учебна кола", когато коментираше моята кандидатура. В същото време те избират да заложат на човек, който буквално една седмица преди започването на кампанията решава да се занимава с проблемите на София", каза още Терзиев пред Нова нюз.

"За да работи добре едно общество, трябва да има китайска стена между медиите и политиката. Резки скокове от едната в другата посока за мен лично са странни", коментира Терзиев.

Така седмица преди началото на предизборната кампания - кои влизат в битката за София?

До момента това са Васил Терзиев, номиниран от ПП-ДБ, Антон Хекимян от ГЕРБ, кандидатът на "Възраждане" Деян Николов, номинираната от БСП Ваня Григорова, кандидатът на ИТН Ивайло Вълчев и номинираният от ВМРО Карлос Контрера.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase