Снимка: БГНЕС

Политическа партия ГЕРБ регистрира настоящият кмет на Габрово Таня Христова за нов мандат за предстоящите местни избори на 29 октомври, съобщиха от местната организация на партията.

Местната структура е регистрирала и пълна листа с 33 -ма кандидати за общински съветници, допълват от партийната централа.

"Благодарение на доверието на жителите на община Габрово, вървяхме заедно, преминахме през трудности, тревоги и предизвикателства, особено последните три години, през които се справяхме в условия на тежка здравна, икономическа и политическа криза, но заедно постигнахме нови успехи за Габрово. Габрово има само един път напред – пътят на европейското развитие и заслужава да продължи по него. Взех поредното трудно решение в личен план в името на тази кауза", посочи Таня Христова.

Тя е и водач на листата на ГЕРБ, а от партията посочват, че в листата с кандидати за общински съветници от ГЕРБ влизат представители на гражданското общество, експерти, доказани професионалисти – юристи, икономисти, финансисти, преподаватели, предприемачи и млади амбициозни хора. В листата на ГЕРБ свое представителство имат и СДС, и КОД.

От ГЕРБ са регистрирали кандидати и за всички кметства. За Враниловци - Теодора Томова, за Гергини - Инна Цанева, Гъбене - Марина Тодорова, Драгановци - Ивайло Марков, Донино - Ива Гъдева, Киевци - Пенка Петрова, Жълтеш - Ана Боянова, Музга - Ивелина Атанасова, Поповци - Елена Караколева, Чарково - Дияна Колева, Яворец - Светозар Пъдевски, допълват от партията.

Таня Христова е родена на 19 юли 1971 г. От 2008 до 2010 г. заема поста заместник-кмет „Устойчиво развитие“ в Община Габрово. От 2010 до 2011 г. е началник на политическия кабинет на министъра по управление на средства от Европейския съюз. Христова е кмет на Габрово в три последователни мандата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase