Снимка: БГНЕС

Настоящият кмет на Стара Загора Живко Тодоров от ГЕРБ официално обяви кандидатурата си за нов мандат за градоначалник.

Това стана в неделя вечер на събитие в Летния театър на града.

"Никога не съм се считал за незаменим или перфектен в работата си! Всеки човек носи своите предимства и недостатъци. Но знам едно - всичко, което съм правил до този момент, е било със сърце и с много амбиция и хъс за Стара Загора! Във времето осъзнах, че един кмет винаги ще бъде в положение от “осанна” до “разпни го”. Знам и това, че папката с решените проблеми със сигурност е по-малка от тази с нерешените. Но си спомням и какъв беше градът ни преди 12 години. Много работа беше свършена!

Имам своята мечта за Стара Загора.. Модерна, подредена, с добра инфраструктура, сигурна и перспективна за младите хора! Имам и програма, с която да се доближим до постигането ѝ! В следващите дни ще я публикувам. Защото утрешният ден започва с план, а не с обещания!, написа Тодоров в своя профил в социалната мрежа Facebook.

Ако спечели изборите, Тодоров ще е кмет на Стара Загора за четвърти мандат. Той управлява града от 2011 година.

В Стара Загора ПП-ДБ издигна като кандидат за кмет общинския съветник Димитър Чорбаджиев, а БСП - проф. Иван Върляков. И двамата са били кандидати за кметове на предишни избори - Чорбаджиев през 2015 година, а Върляков на последните местни избори през 2019 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase