Снимка ДПС

Хасан Азис си тръгва от кметството в Кърджали след 20 години управление при 5 мандата. Той няма да е кандидатът на ДПС на изборите на 29 октомври. Мястото му заема банкерът Ерол Мюмюн.

Решението за промяната е било взето след разговори в София с почетния председател на ДПС Ахмед Доган, продължили повече от 6 часа. Новината беше потвърдена пред Националното радио от областния лидер на партията Ресми Мурад. "Това не е отричане от Хасан Азис. Политиката изисква промяна," каза Мурад.На въпрос на „Хоризонт“ ще продължи ли политическата кариера на Хасан Азис и какви са поетите обещания към него, областният лидер посочи:"Хасан Азис е заместник-председател на партията. Той е ценен кадър и ще получи престижна позиция."

Новият претендент на ДПС за кмет на Кърджали Ерол Мюмюн може да разчита на цялата помощ на партията, посочи Ресми Мурад. След утвърждаване на новото име вече са известни кандидатите на Движението за кмет във всичките 7 общини на областта. Петима от тях запазват позициите си.

"Ерол е подготвен и достоен кандидат, който ще наследи години на отлична работа в община Кърджали, както и подготвен екип, създал и участвал пряко във всички малки и големи проекти в града ни", коментира Хасан Азис като благодари горещо на почетния председател.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase