Снимка: БГНЕС

Само преди десет месеца вие поехте отговорност за управлението на страната във вихър от кризи - рекордни цени на горивата, липса на газ, на ток, на договори, на търгове, замразени инфраструктурни проекти, липса на закони по ПВУ, застой в модернизацията на армията, рекордна миграция, война близо до нашата територия. Затова и при вашето стъпване в длъжност ние набелязохме редица приоритети. Това заяви Румен Радев пред служебното правителство минути след като депутатите подкрепиха акад. Николай Денков за премиер.

"Вие не само се справихте, но вие решихте стратегически за България въпроси и отворихте нови възможности", заяви Радев и даде за пример сферата на енергетиката, като продължи да изброява постиженията на правителството.

"Искам днес да ви благодаря", каза държавният глава.

Обвиниха ви в първия ден, че саботирате ОИСР, а вие постигнахте немислим до момента прогрес. Пуснахте нови отсечки от магистралите и дадохте много разрешителни за строеж. В последния си работен ден открихте три нови хладилни камери на "Капитан Андреево", каза още Радев.

В тежките условия на кризата пък са подкрепили най-уязвимите групи. Те отвоювали и лидерска роля на страната в региона. За тези 10 месеца върху вас се стовариха всички кризи.

След срещата с държавния глава на „Дондуков 2“ в Гранитна зала на Министерския съвет ще се състои церемония по приемственост в изпълнителната власт.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase