Снимка: БГНЕС
fallback

Софийска районна прокуратура предложи на главния прокурор на Република България да внесе мотивирано искане до Народното събрание за даване на разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу К.П. - бивш министър-председател и настоящ депутат в 49-ото Народно събрание, съобщиха от прокуратурата.

Предложението е изготвено във връзка с досъдебно производство относно декларация за гражданство, подадена на основание чл.110 от Конституцията на Република България с неверни данни.

От доказателствата, събрани в хода на разследването, може да се стигне до извода, че в подадената от К.П. пред президента на Република България декларация, е затаена истина – наличие на двойно гражданство, и е потвърдена неистина, че лицето отговаря на условията за избиране на народни представители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

115

жалкиНищожества

преди 10 месеца

Добро утро! Ивунитет ли !?Ако Просто Кире-Парапета беше подал такава декларация при господарите си във ФАЩ, до сега щеше да е излежал поне една година от десетгодишната си присъда,но в англо-краваската колония тези въпроси се съгласуват с Козяк.

114

Анонимен

преди 10 месеца

а кога ще се "заклати" имунитета на пеевски?... или бг прокуратура са под чехъла на дъпъсъ

113

Анонимен

преди 10 месеца

хаха тука престъпниците трябва да дадат разрешение да ги съдят, ба си демо нокрацията.

fallback