Снимка: БГНЕС
fallback

"Повтаря се лъжа, че са били обсъждани съкращения и замени на директори на училища, това нещо не е вярно. Преговорите с ГЕРБ продължават, има напредък".

Oще по темата
Това заяви номинираният за премиер с втория мандат акад. Николай Денков.

"Информацията, че МВР ще бъде на ГЕРБ, не е вярна. Търсим експерт, специалист, неполитическо лице", каза още акад. Денков. Той обясни, че се търси подкрепа от ДПС за конституционната реформа, но не са говорили за кабинет.

Относно възможността да има компромис Асен Василев да не бъде финансов министър, акад. Денков уточни, че "зависи от гледната точка". “От гледна точка на бюджета по-добър експерт, който може да направи два бюджета в рамките на няколко месеца, не знам. Няма индикации тези апокалиптични прогнози за бюджета да се сбъднат, напротив, той ще бъде нормален”, каза още мандатоносителят. “Предстои ни подготовката и на новия бюджет. Аз и Мария Габриел ще бъдем гаранти, че няма да има нарушаване на законите, че отношението към администрацията ще бъде такова, каквото се изисква по закон”, подчерта Денков. Относно това дали ГЕРБ предлагат кандидатури за министерски позиции акад. Денков отговори положително, като обясни, че с Мария Габриел се обсъждат различни варианти. “Това, което се пише, че ще е 50/50, са дизайни, които не отговарят на истината”, отбеляза акад. Денков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Анонимен

преди 10 месеца

ГЕРБ НЕБИВА ДА ПОДКРЕПЯТ ВТОРИЯ МАНДАТ. НЕ И БЕЗ СВОИ МИНИСТРИ В КАБИНЕТА. УСЛОВИЕТО КИРИЛ ПЕТКОВ И АСЕН ВАСИЛЕВ ДА НЕ УЧАСТВАТ В ПРОВИТЕЛСТВОТО, ДА ОТСТОЯВАТ ТВЪРДО!

25

Анонимен

преди 10 месеца

Тъжно ми е за гласоподавателите на ПП-ДБ, докато протестираха срещу мутрата ги хвърляха, като агнета зад колоните на МС сега вождовете им ще се коалират с мутрата. Къде ли ще хвърлят гласоподавателите си след това? В Украйна?

24

Анонимен

преди 10 месеца

"Информацията, че МВР ще бъде на ГЕРБ, не е вярна." Е да де, на ПП ще е. И в частност на Кокорчо защото той изрази мераци да го има. А не на ГЕРБ.

fallback