Снимка: БГНЕС
fallback

Това не бяха разговори за правителство, беше имитация, загуба на време, липса на желание за разговор с тези, от които търсиш подкрепа.

Това коментира пред bTV лидерът на БСП Корнелия Нинова за разговорите за кабинет с ГЕРБ и последващото решение на социалистите да не го подкрепят.

Несериозният подход дори само към втората сила е показателен. В процеса на разговори ние многократно заявявахме какво трябва да се направи - изнасяне на 5-6 приоритета, след това разговори за срокове, премиер и министри. Те направиха грешка - партиен премиер със собствена програма и задачи. И какво се получава? Ние издигаме нашият кандидат, а вие натискайте копчетата, каза Нинова. Тя обясни, че БСП се отзовали абсолютно добронамерено на разговорите, но установили, че партията му трябвала на Борисов "за бухалка и за параван".

Той плаши с нас, че отива при другите и "вие повече не ме интересувате". Кирил Петков се хвана на това и каза: "не мога да си представя ГЕРБ и БСП да управляват". Е, как като ти довчера управляваше с БСП?, запита тя.

Той искаше да му станем един параван, зад който да провежда политика, която ние смятаме, че е вредна за хората, каза Нинова. Тя даде пример с това, че БСП се съгласили с 4,5% дефицит, ГЕРБ се съгласили, а час по-късно се съгласили и на искането на ИТН дефицитът да е под 3%.

С или без Гешев, още преди той да излезе да говори, аз събрах изпълнителното бюро и взехме решение, увери тя.

 Г-жа Габриел нито е първият, нито последният, който Борисов ще изгори в името на личната си цел. Той така ги употребява и захвърля, подчерта Нинова.

В последните 2 седмици всякакви приказвачи и разказвачи ходеха да говорят - те са се спазарили, Нинова се е разбрала да е не знам си какво. Е, днес с какви очи ще застанете? Защо лъгахте и плюхте - за пари или защото сте си собствено глупави?, ядоса се лидерът на БСП.

Много грозни картини се разиграват и вчера, и днес. И тук ГЕРБ също сбъркаха според мен. Габриел излезе и каза - моя министър ще иска оставката на Гешев. Къде е сега правителството на Габриел?, запита тя. И настоя, че трябва да се приемат законите, свързани със съдебната реформа.

Всички политически партии, включително и ние сме искали оставката на г-н Гешев. Но колко години го говорим това? Хайде ние да си свършим нашата работа, призова лидерът на социалистите.

На мен ми изглежда на сблъсък на лобита и групировки кой да овладее прокуратурата, отбеляза Нинова. Тя настоя, ако има доказателства, да има дела и всеки да си носи отговорност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

85

Анонимен

преди 11 месеца

СРАВНЕНИ С БАНКЯНСКОСАРАЙСКИТЕ ПАРТИИ БСП СА ПРЕКРАСНА ПАРТИЯ.

84

Анонимен

преди 11 месеца

ВЪПРОСА КОЙ - КОЙ ПРИНУЖДАВА НЕЗАВИСИМ ОРГАН ДА СИ ДАДЕ ОСТАВКАТА, КОЙ,КОЙ,КОЙ,КОЙ,

83

Диана

преди 11 месеца

БСП нема въображение дори ДАП измисли нещо за другите, затова винаги гих онбвинява в собствените си гре,хове..Разбира се, че БСП употребява хората - те са великите за вечни времена, а всички други трябва да им служат по подразбиране, значи..Бойко не употребява хората - той просто е решил, че един човек не значи нищо пред лицето на държавата, било то и ГешеВ...Това само доказва колко лош политик е, защото в политиката човешки я фактор, е основен...Тук правилото е всеки човек е незаменим!

fallback