Снимка: БГНЕС
fallback

"До този момент с ГЕРБ сме имали две срещи. Но конкретни разговори за съставяне на правителство не са водени. Важно е какви принципи ще предложи този, който ще държи мандата. Бихме искали да видим правителство, което да не показва лицето на една партия или коалиция, а да показва желание за справяне с проблемите на страната".

Това каза пред БНР Ивайло Вълчев от ИТН.

И допълни, че партията има готовност за участие в разговори и няма да затвори нито една врата, преди да види какво стои зад нея.

"От ИТН не бихме застанали зад проектоправителството, предложено от ПП-ДБ... С връчването на първия мандат и с подновяването на разговорите възможности би трябвало да се появят, стига тези, които ще носят първия мандат да започнат да излъчват послания - ясни и устойчиви във времето, поне със срок от 24 до 72 часа".

Вълчев посочи, че моделът "ГЕРБ" е модел на срастване на властта с бизнеса и с влиянието върху медиите, независимо коя партия го прилага.

По думите му законът за референдумите у нас е по-скоро рестриктивен документ, който отказва хората, и ИТН ще се опитат да променят това. Според него темата на допитването - за промяна на държавното устройство от парламентарна към президентска република, остава отворена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

От народа

преди 1 година

Какво става?!? Как ще се преговаря с мутренско структура герб. Боко тиквата отдавна трябваше да е в затвора заедно с Тома Биков, ама отдавна. Никой от вас не ги вкара в затвора, само ядете парите от нашите данъци. ДПС отдавна трябваше да бъде елиминирана като партия, но нали сащ са се заканили да ни тупат ако няма дпс. Какво страх ли ви е? Това майтап ли ви се струва.

12

баба мара

преди 1 година

инт са в нс заради субсидиите иначе са симпатяги ама не стават за политикатаизлагат се непрекъснато

11

Анонимен

преди 1 година

ИТН са в парламента само да се над.упят и на ГЕРБ и ДПС, когато това се поиска от тях.

fallback