"Видяхме грешките, които допуснаха "Продължаваме промяната" от тяхното 7-месечно управление. Не го намирам в добрия тон да не отчитат това, което са постигнали и да се опитват да налагат по този начин формат на разговори, предварителни условия", заяви общинският съветник от ГЕРБ-СДС д-р Антон Койчев.

"Нали щяхте да изчегъртвате ГЕРБ? Какво се случи, защо се стигна до тази ситуация, че попаднахте на една маса?", попита той.

Шансовете за съставяне на правителство в рамките на 49-ото Народно събрание изглеждат стават все по-малки, след като днес от ГЕРБ-СДС се отказаха да участват в преговори за съставяне на кабинет на малцинството с втория мандат.

"Шансове винаги има, особено, когато човек е с позитивна нагласа. В случая ми се струва, че едната страна не подходи достатъчно конструктивно, отчитайки обективната реалност. Много се надявахме, че "Продължаваме промяната" ще съумеят да си извлекат поука, но уви - няма индикации това да е станало, защото това беше най-естественият вариант. Нещата отиват към нереализиране на подобна конструкция на управление", коментира той пред Bulgaria ON AIR.

Той заяви, че мотивацията на ГЕРБ-СДС е да направи "всичко възможно, за да излезе България от тази ситуация."

"Стана много дълго вече това безвремие и България губи, хаби се енергията на обществото, пропускат се много възможности за страната. Тази непримиримост да лустрираш опонента си никога не води до нищо добро", каза още д-р Койчев.

Гостът отказа да коментира кой би влязъл в проектокабинета на ГЕРБ-СДС, но увери, че това ще са подготвени хора, които ще могат да се справят с предизвикателствата. "Друг е въпросът как ще се намери подкрепа и как ще се реагира от другите парламентарни сили. Това са разговори за спасение на България в тази ситуация. Ситуацията изисква разговори с всички по политики", допълни общинският съветник.

Относно местния вот, кандидат-кметът на ГЕРБ-СДС за София ще притежава много качества, смята той. "Избраният ще е човек с качества, достоен, професионално реализиран, динамичен, който може да даде много на града. Когато настъпи моментът, той ще бъде анонсиран", коментира д-р Койчев.

"Тежка ще бъде битката за София. Ще бъде пълна със заклинания и евтини компромати. Изключително неконструктивният тон във всяка една кампания не води до добър резултат. Това е битката да направим живота на хората по-добър, ние имаме голяма чуваемост от гражданите, по-подготвени сме от тях", заяви д-р Койчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase