Снимка: БГНЕС
fallback

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви в куоларите на парламента, че партията му има сериозни резерви относно програмата на ПП за съставяне на кабинет.

"Съжалявам за това, което говорят тези колеги. Напомням им, че само с машини ги победихме категорично. И на смесеното гласуване пак ги победихме категорично. До колкото разбирам, тях не ги притеснява да говорят с партии, както ги нарича Лорер, магнити и партии от хартиената коалиция. Дори им слагат министри. Ако ГЕРБ прави това нещо е лошо, ако те го правят е добро", обясни Борисов и обяви - днес започват преговорите на ГЕРБ и с другите партии.

"Ние проявихме отговорност. Със 69 депутати да правиш правителство сам е нещо нечувано. Още по-нечувано е със 64. С това си поведение, а и с опита си да ни подкупват, те взривяват единствената добра ситуация за държавата с цел отиване на местни избори. Нищо друго освен това не ги интересува", заяви той.

"От днес започваме преговори с другите партии. Коалиция няма да правим, ще приложим същата тяхна коварна хватка", каза Бойко Борисов.

"В такова Народно събрание ние не можем да изберем и комисиите сега, няма ясно мнозинство. Разговорите с другите партии ще кажат какво ще е мнозинството. От днес започваме консултации. Всички виждат зловещото състояние на държавата. Продънения финансов резерв, продънените финанси, огромния дълг, който трябва да се тегли. Без редовно правителство държавата още юни месец ще изпадне в колапс. Те продължават да си играят на правителство на малцинството с 64 депутати", добави Борисов.

"Толкова се е втвърдила партията, че Делян Добрев е готов да ме измести веднага, ако подложа днес конгрес за гласуване", каза лидерът на ГЕРБ.

Преговорите с ПП-ДБ не са приключили, уточни Борисов.

"Ние не сме слаби, ние сме отговорни. ПП искат на избори и да се проваляме. Тогава няма да се сърдим, ако народът поиска да промени цялата партийна система. Финансовият министър ще внесе бюджета, като го внесе трябва да реже, за да влезем в тези параметри, ние няма да позволим да ни лъже с вдигането на БВП. Ако дефицитът е под 3%, защо ще теглим 13 млрд. дълг. Защо ще колабира държавата, като е фрашкано с пари, както твърдят от ПП. 12 бюджета съм правил в живота си, и още 5 като кмет, и още бюджети ще направя. Не е честно аз сам да поема отговорността и всички да ми се хвърлите отново", допълни лидерът на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

185

Учуден

преди 1 година

Всичките каскети дет сте са наредили да плюйте изворчето от дето сте пили вода,нямате ли друга работа?Не ви ли раздават по 20 лева да ходите да къртите жълти павета,да замеряте Радев с риба и развалени яйца,щот той докара белите с юмручету?Що висите м,ди и вийте след като би трябвало Грипена да е оправил БЛАТОТО,както постоянно кълнеше България и да сте щастливи?Ето цветя и рози!Всичко цъка кат спрян часовник.Магистрали спрени,чегъртат им асфалта,влакове пропадат,пенсии няма да имате?Имате Кироо

184

Анонимен

преди 1 година

ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ ПРЕПОРЪЧВАМ ВИ В КРАТЪК СРОК 21 ДНИ ДА ИЗВЪРТИТЕ И ТРИТЕ МАНДАТА НА ТОЗИ БЕЗПЛОДЕН ПАРЛАМЕНТ, ДА ГО РАЗПУСНЕТЕ И ДА НАЗНАЧИТЕ НОВИТЕ ИЗВЪНРЕДНИ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ НА 30.07 ИЛИ 07.08.2023!!!

183

канибал

преди 1 година

с тези селски изказвания и думи далече, мн далече от дипломацията. всичко сте мошеници.

fallback