Снимка: БГНЕС
fallback

Не вярвам, че е абсолютно обречена ситуацията, особено с оглед на това, което виждам от страна на Борисов като диалогичност. Прави се голям опит, поне от едната страна, да се направи някакъв кабинет, може би дори с втория мандат.

Вече се отваря вратата широко и за втори мандат. Това заяви пред БНР политическият анализатор и представител на групата на Европейските консерватори и реформисти Кристиян Шкварек.

По думите му лидерската среща между ГЕРБ-СДС и Продължаваме промяната - Демократична Българияе показала, че Бойко Борисов води процесите.

Според него ПП-ДБ са се опитали да дебатират и да защитят позицията си, но изключително пасивно.

От едната страна имаше смъкване на картите и опит за провеждане на среща. От другата страна имаше стягане, посочи Шкварек.

Политическият анализатор отбеляза, че от ПП-ДБ прекалено много са разчитали на победа на тези избори. Те не са имали никакъв друг план и подготовка. Ако не бяха толкова уверени и се бяха подготвили, може би сега щяха да имат полезен ход, добави той.

Според Шкварек БСП, и ДПС, дори ИТН са готови на план Б. Те виждат, че в един или друг момент може да се опре само до там. Ако ПП-ДБ отказват сега, ако отказват следващия път, ние колко пъти ще ходим на избори, 10 пъти ли? Другите партии вече се подготвят и вече са обсъждили вътрешно план Б, допълни той.

Ние се намираме в предизборна ситуация, без значение дали ще имаме нови предсрочни парламентарни избори или не. Всичко, което правят партиите и лидерите, е съобразено с това, каза още Шкварек.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Ироничен

преди 1 година

"ПП-ДБ не са имали никакъв друг план и подготовка, освен да спечелят изборите"=========== Което е наивно, но типично за самовлюбени.

14

Урсулета

преди 1 година

Шкварек.. ?

13

Точен е..

преди 1 година

Вижда се колко по-грамотен е Шкварек от измислените харвадски схемаджии...

fallback