Снимка: БГНЕС

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов увери, че ще има лидерска среща с ПП-ДБ, когато са готови за нея.

„Имаме по-сериозна работа, която да се върши. Днес се събират отново работни групи по финанси и по икономика и нека да използваме тези дни, лишени от чувството за величие всички. Виждаме какво се случи днес в парламента и каква омраза има особено между другите партии и това, което видях днес е, че ПП-ДБ могат да си говорят само с нас“, посочи той.

„Имаме дни наред да си говорим, има толкова неща и по Плана за възстановяваме, които да свършим, най-лесно е да кажеш „Не“ и заради това важното е търпеливо да се работи“, добави той.

Борисов призна, че се надява президентът Румен Радев да даде достатъчно време на партиите преди да връчи мандат за съставяне на правителство.

„Радев е президент на България и той би трябвало да има интерес България да има редовно правителство и заради това очаквам добронамерено да се отнесе към този въпрос“, посочи той.

По думите му след срещите си с останалите лидери на партиите в НС, той вече знае за какво може да разчита на всяка парламентарно представена партия и уточни, че е обнадежден.

„Сега сме след избори, всяка партия е спечелила, поела е ангажимент към своите избиратели, но винаги е завършвала, че ще работи за правителство. Продължаваме търпеливо да действаме“, отбеляза Борисов.

Според него трябва да се изчерпат всички опции между първите две големи партии за съставяне на кабинет.

„Винаги това носи най-голямо спокойствие, сигурност и дължина на съществуването на едно правителство. Фактът, че направихме на 3 месеца ротационното председателство, показва, че всички имаме в главите си на заден план, че трябва да продължи дълго“, каза още лидерът на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase