Снимка: БГНЕС
fallback

"Доста трудно би се съставило правителство в 49-ото Народно събрание, предвид на точа, че предходният парламент не успя. Резонният въпрос е, ако сега се състави, защо не се случи това в 48-ия парламент, когато ситуацията беше абсолютно същата.  Дано, ако се състави кабинет, това да не е с цената на много компромиси и те да не са в полза на обществото".

Това каза пред БНР бившият председател на парламента от ИТН Ива Митева от коалиция "Заедно".

"Разчитахме на това да създаден основата на едно по-широко обединение и да кажем, че трябва да се търси окрупняване на политическите партии", коментира тя и подчерта, че коалицията "Заедно" ще продължи съществуването си:

"Близо до нас са политическите субекти, които са в десния спектър, ние протягаме ръце към тях - "Демократична България" и ИТН".

Тя подчерта, че "една много странна декларация" на сайта на Сметната палата, въведена след скандала "NEXO", е направила "невъзможно участието на извънпарламентарни партии и коалиции".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

Анонимен

преди 1 година

Следващият път, при избори през лятото, ще се наложи вие самите да си търсите електорат. Не ви ли е срам, че за 2 години изхарчихте ДОСЕГА 500 млн.лв НАРОДНИ ПАРИ?! А МС открадна от половината пенсионери по 70 лв за Великден! Нагли и безочливи кандидат-депутати!

33

Избирател Обикновен

преди 1 година

Мен пък ме кефи Ивето.

32

Анонимен

преди 1 година

Няма по голяма трагедия от българка в напреднала възраст с комплекси за малоценност. Това е Ива Митева. Препоръчвам и психолог, а не член. Да мисли с главата си , а не с гениталите си. Всеки уважаващ себе си журналист е с класи над този чекръг

fallback